15.05.2021 Jarná brigáda na móle – Lipt. Mara

Po dlhánskej zime a núteného dištancovania sa zo spoločenských aktivít sme sa konečne stretli a to v hojnom počte. 
Bolo fajn opäť sa vidieť a popri tom si aj máknuť pri úprave nášho stanovišťa na Mare. Čistila sa príjazdová cesta k vode, železnými kefami sme odstraňovali starý náter zo zábradlia, ktoré sme potom pretierali vibrujúcou modrou farbou. Odkopali sme aj prerastený mach a trávu z cesty po oboch stranách zábradlia. Počistili sa aj schody k vode a pozbierali sa odpadky. Chlapci tiež pokosili trávu okolo cesty. Natreli sa lavice nášho polygónu a vôbec makalo sa o sto šesť. 
V najväčšom návale práce nás potešil Hako (Mirko Hartman) svojou jedinečnou desiatou – tatarák s cesnakom a hriankami, no lahôdka. Takto posilnení sme ešte asi 2 hodinky dreli. Po dobre vykonanej práci nás čakal Tomášov guláš, ktorý nám aj tento rok zabezpečil a zatiahol náš kamarát Peťo Baláž, ktorému veľmi pekne ďakujeme.  Ja sa musím priznať, že som veľmi ocenila fakt, že nemusím pripravovať a variť obed po takej dlhej dobe núteného varenia. 
Počasie sa umúdrilo a dážď nás obchádzal. Voda je síce ešte špinavá a studená, ale už sa tešíme na naše prvé ponory tohtoročnej sezóny. 

linda

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *