Klubové potápanie

Potápačský klub Ostriež Ružomberok vznikol v roku 1996 a stal sa členom Zväzu potápačov Slovenska. Názov „Ostriež po dlhej diskusii dostal preto, lebo žijeme na Slovensku / a preto po slovensky/ a v našej lokalite Liptov je najrozšírenejšia ryba ostriež. I keď sa potápaniu naši členovia venovali už pred vznikom klubu , zakladateľmi klubu boli Mgr. František Ondrejka, Ing. Miroslav Hartmann, Silvia Hatalová, Ľubomír Piovarči, Ing. Libor Kraft. V súčasnosti združujeme v klube členov z celého Liptova / okres Liptovský Mikuláš a Ružomberok / s počtom 19 členov s kvalifikáciou od P* až po inštruktorské kvalifikácie.

Stretávame sa každý podľa a času možností. Potápačský klub vytvára rámec pre potápanie ale samotné ponory sú individuálnou dohodou účastníkov.

Vždy sa tešíme keď pobyt pri vode nie je len rýchlym ponorom ale príjemným posedením v prírode pri vode, spojené s grilovaním, varením gulášu alebo len tak, pre radosť z času stráveným v spoločnosti priateľov.

Keď sme doma, najčastejšie nás nájdete na poslednom Marskom móle „pri Kostolíku“.  Ale môžete nás stretnúť na Senci, Čiernej vode, Šútove ale aj hocikde inde kde je voda.

Ako všetci potápači samozrejme milujeme more a máme prepotápanú Áziu aj Karibik, a s výnimkou Severného mora sme sa už stihli namočiť do všetkých ostatných morí a oceánov.